Dramazin. A magyar whisky podcast – A második adás már hallgatható! Craigellachie vertical tasting és whisky filozófia, avagy a szörnyecske a pincében lakik

0

Lassan de biztosan haladunk!

Kitettük a Dramazin YouTube csatornájára a második, úgynevezett prePodcast adást. Az ismert kóstoló szettek mellé adott kontent ezúttal a Craigellachie single malt whiskyről szólt.

A hosszúra sikeredett beszélgetést összegezve azt kell mondanunk, elég jól sikerült kibontani egy nem túl népszerű és valljuk be, nem túl komplex malt whisky történetét, karakterisztikáját és helyzetét. A beszélgetés során a szabadon szárnyaló gondolatok mellett rengeteg olyan mellékszálat is lehúztunk a sztoriról, amiket akár “forró témáknak” is nevezhetünk. Mivel az egész magyar whisky podcast lényege az lenne, hogy hiteles és tudatos formában segítse a magyar whisky közösség témában való jártasságát, ezért időnként bele kell nyúlni olyan dolgokba, amiket biztosan sokan félreértenek majd, vagy kevésbé tartják majd fontosnak.

A másik vállalt irány a whisky filozófia. A skót whisky filozofikus megközelítése a jelzővel ellentétben sokkal megfoghatóbb mint azt bárki elsőre gondolná. Ha kibontjuk ennek részleteit, magyarázatot adunk hozzá és abból, ha lehetőség adódik bármilyen irányba tudunk kötődéseket kialakítani a magyar és a nemzetközi szellem és kultúra irányába, máris más dimenzióba kerül a whiskyzés. A kulturált alkoholfogyasztás nem csak azt jelenti, hogy támogatjuk, hogy ne igya az asztal alá magát valaki aki a whiskyhez vagy egyéb alkoholhoz nyúl, hanem azt is, hogy: kulturálódjunk!

A Craigellachie önmagát gyakran, mint egy híd maltot jellemzi. Azt, hogy mitől lesz egy Craigellachie “híd malt”, ami dolgokat köt össze, ami utakat vezet egyik irányból a másikba azt gondolom sikeresen ki tudtuk bontani és elmagyarázni.

Mitől lesz egy kevésbé izgalmas whisky mégis izgalmas? Hogyan közelítsünk egy whisky felé? Milyen dolgokat kell a helyére tenni ahhoz, hogy reálisan tudjunk megközelíteni egy-egy single malt márkát? Hol megy félre a magyar whisky közeg kommunikációja a whiskyről? És egyáltalán ha már láttad, hogy a pincében lakik a szörnyecske, akkor rá csapod az pinceajtót vagy kihozod és játszol vele?

Craigellachie.

A második adásban erősen megmutattuk mire lehet majd számítani a magyar whisky podcast-től. Megmutattuk, hogy mi is az a whisky filozófia és hogyan kell élvezettel használni. Elmondtunk a Craigellachie-ról mindent.

Ahogy szoktuk. A whiskyről máshogyan.

Az adás itt vagy a fenti képre kattintva meghallgatható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük