Feis Ile különkiadás 6.nap – Kilchoman induló

0

Dramazin Feis Ile tematika azaz Islay whisky fesztiváljának hetében poszt sorozatot kap a Villámverdikt. A lényeg marad ugyanaz mint eddig az oldalsávban (IDE kattintva minden korábbi gyorsvéleményt olvashattok), röviden, sommásan ítéletet mondani adott italról. 

A Feis Ile tematika május 26.-a és június 3.-a közt fut a magazin oldalain. 

A tematika hatodik napján Barman’s Choice a Kilchoman legelső hivatalos kiadását csekkolta.

KILCHOMAN INAUGURAL RELEASE 46 % OB Bottled 2009 1/8450

Több mint tíz év távlatából visszanézve vállalható vélemény az, hogy ez a bemutatkozó single malt történelmi pillanatát egy biztonsági játékra cserélte. Az első Kilchoman olajos és édes, kezdésnek ugyan remek de alapvetésnek nem túl izgalmas.

Mondhatnánk azt is, hogy tulajdonképpen visszatekintve erre a megjelenésre, a Kilchoman hű maradt önmagához. A rengeteg “kaland”, a napjainkban is zajló hordótáncok kellő lehetőséget adnak arra, hogy felmérje a főzde, hogy merre tovább. A lepárló lassan közelebb lesz a húsz évhez mint a tizenöthöz, így lassan aktuális lenne a Kilchomant a helyére tenni. Le kell ülni és át kell gondolni, hogy betölti, betöltötte-e eddigi szerepét a Kilchoman és milyen irányba érdemes tovább vinni a házat. Persze ez nem a mi feladatunk, nekünk maradnak a palackozások amik megítélésem szerint a főzde történetének ezen a pontján azon a határon billegnek, hogy felnőjenek-e vagy egyfajta progresszív sminkbe öltöztetett kitörési taktikát válasszanak. Ehhez mérten az Inaugural újraértelmezését is érdemes elvégezni, hátha tudunk valami spirituális kapaszkodót, esetleg realitást ráhúzni a témára. Nekem most szimbolkiusabb ez a cucc mint valaha volt. De állást foglalni nem lehet belőle. Azért jó volt visszanézni rá, hiszen mégis csak előttünk nőtt fel..

N. – Barman’s Choice

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük