Feis Ile különkiadás – 5.nap – Caol Ila Highland stíl

0

Dramazin Feis Ile tematika azaz Islay whisky fesztiváljának hetében poszt sorozatot kap a Villámverdikt. A lényeg marad ugyanaz mint eddig az oldalsávban (IDE kattintva minden korábbi gyorsvéleményt olvashattok), röviden, sommásan ítéletet mondani adott italról. 

A Feis Ile tematika május 26.-a és június 3.-a közt fut a magazin oldalain.

A tematika ötödik napján Barman’s Choice eljátszott egy unortodox Caol Ila-val.

CAOL ILA 15 YEAR OLD 59.1% 2002/2018 SPECIAL RELEASE OB Unpeated

Gabonás, édes, erős, alma és körte. A Felföldi. Ittam már jobb unpeated Caol Ila-t. Az istállóból kiengedett csikó pár gyors vágta után nem tud mit kezdeni a szabadsággal. Egy feladatát ellátó fegyelmezett CI. Menjünk vissza az istállóba..

Nem újdonság a Diageo portfólióban létező lepárlók életében, hogy időnként el kell látniuk más feladatot is, mint ami a sajátjuk. Így történt anno a Brora esetében amikor a Highland stílus helyett épp a hiányző Islay mennyiséget amire Johnnie-nak szüksége volt tőzegelt Clynelish-szél, Brorával pótolták. Így történt pár éve, hogy a felújítás alatt lévő Clynelish viaszos jegyeit a Dailuaine-nal pótolták. És így volt a Caol Ila esetében is amelyik meg Islay maltként látta el a központot a hiányzó Highland style single malt formátummal. Utóbbi annyira jól működött, hogy szinte önálló entitássá nőtte ki magát. Aztán megtalálta a helyét a Special Release sorozatban és ez így is van jól. Pár évente egyszer elég. Működik, de maradjunk a lényegi kérdéseknél. Maradjunk a Caol Ila-nál. Islayról.

N.-Barman’s Choice

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük