Kóstolj velünk! – Alternatív Dramtagozat by Dramazin

0

Szintet lépünk, ha Ti is kedvelitek majd az új ötletünket!

Lassan-lassan egy éves lesz a Dramazin, a magyar dram magazin, a hazai whisky kultúra azon felülete ahol pici szerkesztőségünk ír, a whiskyről, máshogyan. Minden figyelemért, kedvelésért, játék részvételért hálásak vagyunk, köszönjük. Az írásokon túl szeretnénk a podcast világa felé is tenni egy lépést. A Dramazin technikai lehetőségei ugyan egy profi podcast készítéséhez még nem adottak, ellenben van YouTube csatornánk, és van elég mondanivalónk, vagy legalábbis kedvünk whiskyzni és azt “közvetíteni” ilyen formátumban is.

Azt találtuk ki, hogy meghívunk benneteket egy hat részes kóstoló turnéra, ahol egyszerre kívánjuk jól érezni magunkat, whiskyzni, megosztani gondolatainkat, és a kóstolásra bocsátott dramokról beszégetni. Ehhez a podcast-jellegű tartalomforma mellé Barman’s Choice régebbi projektjének a kereteit csomagoljuk újra. Az Alternatív Dramtagozat by Dramazin így veletek együtt nem csak jót fog whiskyzni, hanem élőben tesztelhetjük mennyire nyitott a magyar whisky közösség egy komolyabb podcastre.

Ehhez a következő csomagot állítottuk össze. Hat szett, mindegyik egyenként azonos áron (a szettek árait a szokásos csere-bere fórumon találjátok), két szett 10 drámát tartalmaz, négy szett 6 dramot. A dramok 25 ml mennyiséget takarnak.

A szerkesztőség beszélgetése a dramokról a Dramazin YouTube csatornán lesz publikálva. Így akkor hallgatod meg amikor kedved van, illetve amikor magadban kóstolsz. A leírásban benne lesznek a percek/másodpercek mikor melyik dram van terítéken, így ha saját tempóban akarsz haladni, majd oda lehet “tekerni”..

Az Alternatív Dramtagozat by Dramazin projekt lényege egyrészt kicsit megnézni mennyire működik a logisztika, pár otthon kevésbé könnyen elérhető itallal, olyanokkal amik nem feltétlenül mozognak éteri magasságokban, sőt, ár tekintetében a piac populáris részébe tartoznak, illetve, mivel az a tapasztalat, hogy nagyon kevesen olvasnak ma már és pl ami mondanivaló felmerül a whiskyről az túl hosszú lenne írásban, megpróbálnánk egy ilyen podcast jellegű előadás/beszélgetés formában propagálni a whiskyzest.

A tervek szerint ez lenne a menet:

Szett 1. – Tavaszváró – 10+1 dram Válogatás a James Eadie és a Murray McDavid Craft Cask és UK Exclusive maltjaiból avagy budget friendly maltok amik lehetőséget adnak pár gondolatra a független palackozók jelenlegi aktivitás kapcsán. Ahogy a szett neve sugallja, ezek főleg könnyed session maltok, illetve kimondottan erős cask influence értelmezésre lehetőséget adó italok. Olyan maltok, mint Mannochmore, Glentauchers, Dailuaine, Blair Athol, Linkwood, Teaninich, Ardmore, Croftengea, Glen Elgin, stb.

Szett 2. – Tokaji finishelt maltok 6 dramos válogatás a népszerűsége csúcsán járó tokaji utóérlelt maltok közül, benne Mannochmore, Linkwood, Glen Garioch, talán Fettercairn, talán Glasgow 1770 vagy Nc’Nean, Bunnahabhain, meglátjuk..de a hírhedt Longrow Tokaji Wood-ot mindenképp felbontjuk!

Szett 3. – Egy komplikált Speysider története 6 dram
Craigellachie válogatás OB es IB kiadások, mainstream forma és nyers valóság avagy miben rejlik az identitás.

Szett 4. – Az új lány az osztályban, 6 dram
Válogatás az elmúlt években legtöbb kedvelőt szerző Glentauchers kiadásokból. Könnyedebb vizekre evezve a nehézkes Tokaji es Craigellachie témák után, játékos all rounder ‘tauchers tematika.

Szett 5. – WhiskySponge válogatás 6 dram
Egy befolyásos karakter, ellentmondásos de minőségében éllovas palackozó italai, ahol már igazán szükség lesz a nüanszokra való figyelés képességére. Benne valódi session maltok, pazar hordó-párlat egyensúly egy nehéz terepen, oldschool highlander és nagynevű sherry bomb. Avagy kortárs és régivágású Glengarioch, Mortlach, Ben Nevis, Caol Ila es egyebek.

Szett 6. – Vegyes válogatás 10 dram
Újhullámos de régivágású karakterekkel operáló blendek és blended maltok, kevésbé populáris speysiderek, évfordulós SMWS felvezetés egy jövőbeni tematizalt kóstolóhoz, a Highland másodvonalának figyelemreméltó palackozasai, és egyéb random cuccok.Csalódás kizárva!

Nagyjából ez a terv. Meglátjuk van-e rá igény, vagy kedv, nincs presszió, ha működik működik, ha nem, nem.

Ha kicsit máshogy whiskyznél, gyere!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük