Feis Ile különkiadás 2.nap – A megfelelő pillanat avagy Lagavulin naptánc

0

Dramazin Feis Ile tematika azaz Islay whisky fesztiváljának hetében poszt sorozatot kap a Villámverdikt. A lényeg marad ugyanaz mint eddig az oldalsávban (IDE kattintva minden korábbi gyorsvéleményt olvashattok), röviden, sommásan ítéletet mondani adott italról. 

A Feis Ile tematika május 26.-a és június 3.-a közt fut a magazin oldalain.

A tematika második napján Barman’s Choice összekapcsolódik egy Lagavulinnal, ahogy a természet összekapcsolódik önmagával, az emberrel és talán valami terresztriálissal. A whisky odüsszeia kimagasló palackozása, ahol a Lem adta alapot a Lagavulin, a Tarkovszkij-féle víziót a Moon Import Horae Solaris széria adta.

LAGAVULIN 1988/1998 50% MOON IMPORT HORAE SOLARIS 1/1300

Elegancia és puritán tisztaság. Nem a fehérlófia, máshogyan robosztus. Csendélet gyümölcsökkel, földdel, dekanternyi füstölt olívaolajjal. Pazar(lás) meginni…

Miközben a White Horse után kiabál a közeg, jegyezzük meg, hogy a White Horse annak a cégnek a neve volt amelyik a Lagavulin jogait, a márkát birtokolta és a lepárlót mozgatta egy nagyobb konglomerátum részeként, közel sem az azonos nevű blend alapját adta. Így lesznek a legendák nagyobbak a valóságnál. A Lagavulin egy édes, lágy alapokon játszó Islay malt. Ideálisan valahol a 16 éves sugallta komolyság és komplexitás felé való törekvés és a 12 éves hordóerősségű erőteljesség közt félúton. Az igazi Lagavulin küldetése annyi, hogy.. úton van de még nem érkezett meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük