Feis Ile különkiadás – 3.nap – Belassulás Bunnahabhainnal

0

Dramazin Feis Ile tematika azaz Islay whisky fesztiváljának hetében poszt sorozatot kap a Villámverdikt. A lényeg marad ugyanaz mint eddig az oldalsávban (IDE kattintva minden korábbi gyorsvéleményt olvashattok), röviden, sommásan ítéletet mondani adott italról. 

A Feis Ile tematika május 26.-a és június 3.-a közt fut a magazin oldalain. 

A tematika harmadik napján Barman’s Choice lelassul egy Bunnahabhainnal. Islay legeldugottabb, legkevésbé romantikus szeszfőzdéje. Manapság ennek meg van a maga karaktere, egyre pofásabb a Bunnahabhain Distillery. Engem soha nem zavart a sokszor csúnya, kicsit lélektelen, szinte ipari jelzőkkel illetett főzde megjelenése. Mert cserébe egy igazán csendes és szép kis öbölben fekszik ami valamiért mindig megnyugtat amikor ott vagyok. A whisky pedig amit készítenek, a maga módján legalább annyira karakteres mint a nagynevű tőzeges szomszédai. Csak ő másik hangszeren játszik..

BUNNAHABHAIN 35 YEAR OLD 1980/2015 47.1% Sansibar for Spirit Shop Selection sherry cask 1/165

Szivarozva, elmerengve a kis tálkából diót és kandírozott narancskockákat, csokoládéba burkolt mogyorót rágcsálni. Egy gyűszűnyi öreg narancslikőr..izé..Bunnahabhaint szippantani. Öreges, lassú, klasszikus.De ki ez a japán pali a címkén?

A nagyon koros Bunnahabhain maltok a legszebb ajándékai a jelen whisky helyzetének azon egyszerű oknál fogva, hogy viszonylag könnyen talál az ember 30-40, sőt időnként korosabb változatokat is. A nagyok mellett pedig legalább annyi, sőt sokkal több azon Bunnahabhainok száma amelyek mindenféle korral, mindeféle hordóból megkaphatók. Az egyik legelérhetőbb, legjobb, konzisztens vezető malt, minden formában felismerhető housestyle, a jellegzetes édes, diós, gyógynövényes jegyek. Sweet, nutty, herbacious. Ha még azt is hozzáteszem, hogy az egyik legjobb tőzegelt párlatot készít a főzde, különösen a Staiosha néven a függetlenek felől érkező kiadásokra utalva, akkor tulajdonképpen mi is a baj a Bunnával?

Semmi. Semmi baj nincs a Bunnahabhainnal. Semmi baj Bunnahabhain, itt vagyok..

N.-Barman’s Choice

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük