Feis Ile különkiadás 4.nap – Bowmore igazodás

0

Dramazin Feis Ile tematika azaz Islay whisky fesztiváljának hetében poszt sorozatot kap a Villámverdikt. A lényeg marad ugyanaz mint eddig az oldalsávban (IDE kattintva minden korábbi gyorsvéleményt olvashattok), röviden, sommásan ítéletet mondani adott italról. 

A Feis Ile tematika május 26.-a és június 3.-a közt fut a magazin oldalain.

A tematika negyedik napján Barman’s Choice igazodási pontot talált egy fiatal, független Bowmore-ban.

BOWMORE 14 YEAR OLD 2002/2016 50% HUNTER LAING OLD MALT CASK refill hogshead #12765 1/341

A szó amit keresünk: pristine azaz a hajdani, a tiszta, a szűz, amihez igazodni érdemes. A skót mezcal. Modern Bowmore, nem a régi tropikális de ez már egyértelműen a visszatérés. És..csak azt tudom, hogy ő még csak most tizennégy..

Hányszor és hányszor kapta már meg a Bowmore a kritikát – többnyire jogosan – arról, hogy milyen volt és, hogy nem olyan. A 2000-es évre, már 1998-99 óta azonban jól megfigyelhető egy pozitív változás. Amikor az ember a Bowmore főzdéjében vizitál akkor messze a legautentikusabb, legoldschoolabb(sic) lepárlója. Egészen addig a pontig amíg jön a telefon valami nagy központból, hogy ezt és ezt elvisszük és így fog később kikerülni a nyilvánosság elé. Addig viszont a Bowmore maga a régi iskola Islay szigetén. Ez a legnagyobb drámája a Bowmore-nak. De ugyanez megfigyelhető a Highland Park esetében. Nehéz megérteni valakit ha már csak úgy kerül eléd mint egy felcicomázott bohóc. Addig viszont észre kell venni ha őszintén megnyilvánul. Mint fentebb ez a kis tizennégy

N.-Barman’s Choice

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük