Új, néhány napos sorozatot indítunk útjára Highland Park napok néven, mégpedig ezúttal egyetlen lepárlónak szentelve, Orkney-szigetén kalandozva, többféle stílusban. Több oka is van ennek. Az egyik, hogy összegyűlt egy nagy kupac Highland Park minta a készletben, ami alkalmasnak mutatkozott arra, hogy kicsit körbetáncoljuk, mit kínál a főzde, ezekből születnek friss írások a sorozatban, a másik, hogy a Dramazint indító cikkek sorát tavaly áprilisban Barman’s Choice négy részes Orkney-szigeti utazása nyitotta, így időszerű és megérdemlik, hogy leporoljuk őket, mert irodalmi igényességgel és szakmai mélységgel járják körbe a sziget történelmét és környezetét (melynek a Highland Park főzde századok óta szerves része), messze-messze túlmutatva azon, hogy “ejj, de kurva jó kis dram volt, kéne egy palackkal!”. Egy whisky igazán mély megértéséhez a párlaton túl hozzátartozik a helyi kultúra, az emberek, az épületek, a szokások és maga a történelem.

Gyertek hát Velünk erre a pár napos utazásra, ahol még az is megeshet, hogy valamilyen nyereményjátékkal készülünk, mondhatni szokásunkhoz híven, továbbá a jobb oldali sáv Villámverdikt rovatát is érdemes figyelni, ott is felbukkanhat valami.

Első megállóként felidézzük Barman’s Choice nagyszerű írását, az Orkney-sziget-i kaland első részét Hangafészek címmel, ahol a közösség és a Highland Park kapcsolatának, valamint a főzde legendás hangamézes tőzegfüstjének nyomába ered, ami oly sok rajongót kápráztat a messzi északi lepárló kivételes ízvilágában!

Kattints ide vagy az alábbi képre legott és ugorj fel Barman’s Choice mellé az Orkney-szigetre tartó hajóra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük