Az ember ösztönösen vonzódik a félelmetes dolgokhoz, természetfelettihez, egy ocsmány bűntény részleteihez. Fél, mégis megigézi, oda kell néznie, mert valahogy nem bírja ki, hogy ne tegye. Talán ezért nézzük a horrorfilmeket, ezért merészkedünk be a sötétbe, ezért pillantunk lopva a felkoncolt maradványokra (amennyiben lehetőségünkben áll), mert egyszerűen szeretünk borzongani, kívánja a tudatalattink.

No, ha Te is a borzongani vágyók közé tartozol (és miért ne tartoznál?), akkor bizony jó helyen jársz, mert ma a Highland Park napok keretében Barman’s Choice Orkney útinaplójának második részét poroljuk le, amely bár a harcos vikingek és az Orkney-sziget kapcsolatára is fényt derít: hogyan éltek, milyen közösségük és szokásaik vagy épületeik voltak, mégsem mentes az ember borzalmas cselekedeteinek felidézésétől. Csatlakozz hát te is írónkhoz és járjátok végig együtt a viking kriminológia eme sötét fejezeteit, mert ha tetszik, ha nem, ezek is hozzátartoznak a teljes Orkney sztorihoz, sudár szakáll ide, takaros hajó oda, és hát a krónikákból tudjuk: méretes bárdjaikat nem csak ételszeletelésre használták ezek a megtermett férfiak.

A Highland Park pedig? Egyetlen lehetőséget sem szalaszt el, hogy megemlékezzen a terület egykori híres-hírhedt, rejtélyes körülmények közt eltűnt lakóiról.

Katt ide vagy a viking sebhelyes képre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük